Påsken er over allerede og vi er godt inne i den andre vårmåneden, likevel er det mange plasser rundt i Norge hvor våren ikke har dukket opp for fullt før nå. Det er en perfekt mulighet for å komme seg ut i hagen og sette i gang med litt arbeid for å forberede hagen for måte våren og sommeren. Uansett om hagen er stor eller liten er det alltid greit å gjennomføre disse forberedelsene før våren virkelig dukker opp så en kan lene seg tilbake i solveggen og virkelig nyte.
våren oppussing hage

Kom i gang når snøen er borte

Så fort snøen (eller nesten all snøen) har forsvunnet fra hagen vil man raskt få oversikt over hvordan tilstanden er, kanskje gjennoppdage planter fra året før eller huske hva årets planer skulle være. Alt er bart og det er også lettere å få kontroll på busker, planter og trær som har vokst vilt før det hele blir grønt igjen.

Deretter gjelder det å få kontroll på hageverktøyet som river, raker og trillebår. Alt dette vil man raskt få behov for når det skal ryddes og holdes vedlike både før sommeren og iløpet av sommeren. Sjekk at skruer i raker og river sitter ordentlig og er skrudd sammen godt, i tillegg bør en sjekke at hjulet i trillebåren har luft.

Etter dette kan en sette i gang med all klippingen, men her bør en også se over hagesakser og annet utstyr i tilfelle disse må byttes ut. Når ryddingen i hagen er gjort må alt selvsagt kjøres bort til nærmeste område med avfallslevering.

Neste steg er alt som har med vann og vanning å gjøre. Dersom du har en høytrykkspyler bør denne sjekkes og sørge for at slanger og pakninger er like helt. Det samme gjelder vannslanger og annet vanneutstyr til hagen hvor det ofte kan være lurt å kutte av noen centimeter for så å feste det hele på nytt. Etter alt dette er overstått kan godstolen taes frem og du kan glede deg over en dag med hardt arbeid som du vil være glad for i flere måneder fremover.