Dette trenger du til hjemmekontoret

Etter pandemien er det mange som har begynt å jobbe hjemmefra. For noen er dette drømmesituasjonen, mens andre ser på det som en utfordring. Hvis du tilhører sistnevnte gruppe vil vi i denne artikkelen komme med noen gode tips på hvordan du kan innrede hjemmekontoret. Med riktig utstyr og innredning kan du få hjemmekontoret til å føles som et profesjonelt arbeidsmiljø hvor du kan konsentrere deg og arbeide effektivt.

Sørg for at du har de riktige programmene

Å etablere et hjemmekontor kan være utfordrende hvis du mangler de essensielle elementene for å opprette en funksjonell arbeidsplass. Men, det er ingen grunn til å fortvile – med kun noen enkle grep kan soverommet eller en krok av stuen bli et godt sted å arbeide. Før du setter i gang med innredningen er det viktig å sørge for at alt det teknologiske er på plass. En godt fungerende datamaskin med tilhørende dataprogrammer er det første du trenger. Mange arbeidsplasser tilbyr programmene du trenger, men hvis dette ikke er tilfellet er det også mulig å laste ned mange gode arbeidsverktøy gratis.

Komfort er viktig

Når datamaskin og tilhørende programvare er på plass blir neste steg å tenke på komfort. Hvis du skal sitte hele dagen er det verdt å investere i en god, ergonomisk kontorstol. Slik unngår du ryggsmerter og andre helseproblemer. Ergonomiske kontorstoler finnes i mange ulike varianter, så det skal ikke være vanskelig å finne en som passer deg og din sittestilling. I tillegg til kontorstol er et godt skrivebord også en bidragsyter til at hjemmekontoret skal fungere optimalt. Skrivebordet trenger ikke å være stort, men det kan være en fordel at det er justerbart. Slik kan du stille det inn i den høyden som passer deg best.

Ikke glem belysning

For å holde konsentrasjonen oppe gjennom en lang arbeidsdag på hjemmekontoret står god belysning sentralt. Har du muligheten til å plassere arbeidspulten din nært et vindu kan dette være en god ide. Da får du både inn naturlig belysning og muligheten til å titte ut av vinduet en gang iblant når du trenger en pause. Kunstig belysning, altså en lampe, er også et alternativ. Se til at du plasserer lampen slik at du ikke blir blendet, men får god oversikt over arbeidet ditt.

Hjemmekontor er for alle

For å oppsummere er dette de viktigste tingene du trenger for å innrede hjemmekontoret, med disse verktøyene tilgjengelig er vi sikker på at arbeidsdagen vil gå som en lek:

  • En god datamaskin som passer til ditt bruk
  • De nødvendige dataprogrammene du trenger for å utføre ditt arbeid
  • En god kontorstol
  • Riktig skrivebord
  • Naturlig og kunstig belysning