male-huset

Vi kan nok alle kjenne oss igjen i å beundre naboens nymalte hus eller det huset du alltid kjører forbi på vei til jobb som har en helt unik farge. Det å male huset kan nemlig gjøre en utrolig stor forskjell, såpass stor at en nesten ikke kan beskrive det før en selv gjør det på sitt eget hjem. Det vil forandre hele inntrykket av huset og vil i tillegg kunne oppleves ulikt i de forskjellige årstidene.

Da vi er godt inne i våren og nærmer oss sommeren er vi med andre ord inne i perioden for folk flest får behovet for å oppdgradere og endre på husets fasade. Prosessen for å finne fargen som vil passe best til nettopp ditt hus kan være morsomt men kan også ende opp med å være en stressende opplevelse. Kanskje både dører, vinduer, lister, tak og vegger må gjøres om? Eller kanskje den nye fargen på veggen vil fortsatt passe godt til tak og lister som allerede er der.

480x

Andre ting som mange velger å ta hensyn til, men som absolutt ikke er noen fast lov er hvordan hus rundt i nabolaget ser ut. Dette kan være hyggelig å spørre naboer om før et eventuelt helt ny farge velges da strøk som er tettbebgygd ofte ønsker å ha farger som passer godt sammen. Dette betyr ikke nødvendigvis at alle hus har nøyaktig samme farge, men det er ofte et ønske at fargene passer godt sammen likevel.

lilla låve

Noen gode tips er det å ikke gå etter trendfarger når du skal male om ditt hus, dette er ofte en farge som man gjerne blir lei av etter kort tid og kan bli et dyrt oppussingsprosjekt. Husk også at farger vil ende opp med å bli lysere når det er malt på store overflater på huset og derfor anbefales det å gå for en farge som er litt mørkere eller dusere enn fargen en ønsker på prøver.