17 mai festbord

Nasjonaldagen vår nærmer seg med stormskritt og det er kanskje allerede mange som har lagt planer for både maten og drikken som skal serveres til 17. mai. Enten det skal være en hyggelig frokost, om du inviterer til lunsj eller om det skal være et middagsselskap vil det bli en hyggelig dag. Noe som du kanskje ikke har funnet ut av enda er hvordan bordet skal dekkes og det er jo alltid utrolig moro med et bord som virkelig gjenspeiler anledningen, spesielt på en dag som 17. mai.

Vi vil derfor dele noen av våre tips i håp om å gi litt inspirasjon til den store dagen. Bordet kan nemlig fortsatt vise frem din egen lille vri og din personlighet selv om det også skal pyntes for nasjonaldagen.

Både rødt, hvitt og blått?

Variasjonene er uendelig når det kommer til festbordet som skal dekkes og det er virkelig bare å bruke fantasien. Siden vi endelig har fått frem vårværet er det alltid utrolig flott med masse friske, fargerike blomster på bordet. Dette kan både stå i vaser eller brukes til å pynte både tallerkner eller legges rett på duken. Dette ser spesielt flott ut om du velger å bruke den klassiske hvite duken, slik at fargene på blomstene får virkelig stå i fokus.

nasjonaldag 17 mai bord

En annen måte å få frem rødt, hvitt og blått på er gjennom stearinslyst, noe som alltid bringer frem litt ekstra stemning på et bord. Bland gjerne fargene sammen slik at det finnes noen lys i hver farge, eller om duken er hvit kan man også holde seg til røde og blå lys. Det samme kan gjøres ved å velge passende farger på serviettene, enten du finner med trykk av det norske flagget eller blander sammen fargene selv.

17 mai bord dekket

Flagget er også en flott måte å dekorere bordet på, enten det er små flagg som plasseres på dessert og kaker eller en løper med norges flagg på.

Uansett hva slags bord dere ender opp med er vi helt sikre på at dagen vil bli helt fantastisk og ønsker samtidig alle sammen en riktig god 17. mai!