Det er ikke noe som sier vår og sommer mer enn sterke, flotte farger som dukker opp både innendørs og utendørs. Om høsten og vinteren har vi nemlig alle en tendens til å styre vekk fra fargerike interiør og heller velge mørkere farger som grått, brunt og sort. Nå er det derimot på tide å snu om på dette og bringe fargene tilbake utendørs, så vil uten tvil vårstemningen og ikke minst sommerstemningen komme tilbake.

fargerik hage oppussing tips

Gjør det enkelt!

Det å ta en liten oppussing for sommeren betyr ikke at det må koste all verden og alt du allerede eier av møbler må byttes ut med det alles nyeste i butikkene. Faktisk kan det noen ganger være mer enn nok med bare en malekost og et malingsspann! Det er faktisk såpass lite som skal til og får man med seg en gjeng med venner eller familie kan det hele gjøres til en morsom dag og avslutte det hele med en god middag.

Ved å tilsette noen sprakende farger på utemøblene dine vil hagen eller verandaen din bli helt som ny og i tillegg få frem ditt eget personlige preg. Så her er det virkelig bare å gå handle inn dine favorittfarger og finne frem rull, pensler og sette i gang. Det er heller ingen vits i å begrense seg selv til hva som kan males for både postkasser, koster, hagemøbler, blomsterkrukker, huske og søppelskur kan få en forvandling.

Ikke vær redd for å tilsette et design og mønster på det som skal males! Eller hva med å blande blank og matt maling i samme farge for å gi et helt nytt inntrykk?

fargerik balkong terasse

Oppdater gammel maling

Om det er noe utendørs som kanskje har blitt malt for flere år siden og malingen nå er inntørket og skreller av, er det heller ingen grunn til bekymring. Da er det bare å ta fatt på malingsfjerner som enkelt påføres med pensel og deretter børste vekk den gamle malingen før møbelet vaskes ned og slipes. Da vil det være klart igjen for nytt grunnstrøk og en flott, ny farge!