drivhus3

Vi beveger oss stadig nærmere sommeren og hva roper vel sommer mer enn en hage fylt med grønne vekster og vakre blomster? Eller hva med et drivhus? Det er mange som kun tenker på drivhus som et stort, stygt bygg som kan brukes bare til praktiske årsaker. Vi vet derimot bedre enn dette og drivhus kan være et utrolig vakkert tilskudd til hagen, terassen, taket eller huset ditt. Et drivhus kan være lite, hvor en kan plante spennende grønnsaker som virkelig får vokse vilt eller så kan et drivhus nesten bli til en forlengelse av huset, det er kun fantasien som stopper deg!

drivhus2

Så her gjelder det å finne den størrelsen og stilen som passer best for deg og ditt hjem. Før en setter i gang kan det være en god ide å bestemme seg for hva drivhuset egentlig skal fungere som. Om det skal kun være et «nyttig» drivhus som inneholder blomster, planter, grønnsaker og urter kan dette gjøres på en rekke ulike muligheter. Kanskje en kan ha flere mindre drivhus for å dele opp innholdet?

Om en ønsker et større drivhus som skal være et oppholdsrom hvor det er rom for avslapping, hygge, underholdning av gjester og kos må drivhuset selvsagt være større. I Norge finnes det en lov om at drivhus som er mer enn 15 kvadratmeter krever byggetillatelse, mens bygg som er mindre enn dette ikke krever noen form for tillatelse.

drivhus4

drivhus

Når drivhuset skal bygges gjelder det virkelig å finne frem til sin helt egen stil, her er det mye inspirasjon å hente på nett, på blogger eller i ulike interiør-blader. Et drivhus som skal brukes som oppholdssted kan selvsagt kombineres med et mer «tradisjonelt» bruk av drivhus. Det å plassere ulike frukttrær, urter som gir flotte dufter og fargerike grønnsaker vil alltid se vakkert ut.

Det vil også se utrolig spennende ut med en blandet stil, et godt tips er å lete litt rundt på loppemarkeder. Der kan en finne spennende møbler som benker, stoler, bord, kanskje noen unike lamper eller en statue som virkelig skiller seg ut.