La oss lage et eksempel. Dere vil pusse opp av to grunner; behovet deres har forandret seg og dere vil skape en anderledes, estetisk stil. Dere blar i interiørmagasiner til fingertuppene blør, dere snakker med arkitekter og interiørarkitekter som alle har massevis av idèer, men illustrasjonene de viser dere føles alltid upersonlig. Dere ser på andre hus og leiligheter og ser ofte ting dere både finner praktisk og smakfult, men passer det egentlig inn i deres egen bolig? Til slutt kommer ofte det vanskeligste spørsmålet; dere skal like det begge to…

 

Løsningen på disse problemene er ofte enklere enn dere tror. Saken er nemlig den at dere allerede har en bolig og det er denne boligen som selv må få diktere mulighetene. Dette gjelder både for leiligheter i bygårder, rekkehus og frittstående boliger og det gjelder både for praktiske, byggetekniske og estetiske vurderinger.

 

Inspirasjon til oppussing finner dere ved å undersøke boligen deres og ved å sette dere ned og spørre; hva er det vi trenger, hva er det vi vil ha, hvordan vil vi at vår bolig skal se ut uavhengig av trend og mote? Jo visst bør dere se i magasiner og på andre boliger, men ikke uten først å ha satt dere grundig inn i deres egen bolig slik den er og besvart spørsmålene om deres egen stil, smak og behov. De boligene vi trives best i er de boligene som reflekterer eiernes personlighet. Dette er som regel varme og behagelige hjem og du trives i slike hjem selv om den estetiske og praktiske stilen er milevis fra din egen.