Mange tenker på oppussing som modernisering, altså en modernisering av det estetiske og det brukervennlige. Å modernisere tekniske innstallasjoner skal jeg ikke snakke om her da det ikke har noe med det estetiske eller brukervennlige å gjøre. Å skulle modernisere et kjøkken betyr kanskje å hive ut kjøkkenbordet og heller sette inn en bar. Så rive veggen mellom stue og kjøkken og ha et større spisebord i stua. Fint nok det, så lenge det møter deres behov og krav til stil og form, men ikke fall for fristelsen å være moderne bare for å være moderne. Se like mye tilbake i tid som på samtiden når dere søker inspirasjon til oppussingen. Det finnes mange både praktiske og estetisk flotte løsninger å hente i stilarter som har gått før oss. I funksjonalismen, i art deco og i hele etterkrigstiden finner vi stilarter som har både fordeler og ulemper, som har lekre, estetiske detaljer og praktiske løsninger som vi kanskje ikke engang tenker på i dag.

 

Først og fremst må dere finne deres egen stil og da er det ikke nok å si; jeg liker det, jeg liker det, jeg liker ikke det… Hva slags omgivelser er det dere føler dere mest hjemme i, hva er det som gjør et hjem til et hjem for dere? Ikke vær snobbete, glem alt som heter trend og mote, tenk kun på hva dere selv vil, hvordan dere selv vil ha det.

 

Mange har en forkjærlighet for antikke møbler og dekorasjoneelementer og det er greit, men forbausende mange ser seg blind på detaljer og glemmer helheten. Et skap i empir kan være riktig så lekkert, men kan se forferdelig ut i feil omgivelser. Et dørhåndtak som er en kopi av noe fra Versailles er ikke nødvendigvis kitsjy og stygt, men blir det satt på en dør i en boligblokk på Tveita.