Slik kan du gjøre oppussingen mer miljøvennlig

Det er mange måter du kan gjøre oppussingen mer miljøvennlig på. For det er jo ingen hemmelighet at det å pusse opp i hytt og pine ikke er så godt for miljøet. Når vi pusser opp så kaster vi mye materialet som egentlig kunne fått et nytt liv et annet sted, men som vi ender opp med å kaste.

Videre så er det mye av materialet som vi bytter ut, som egentlig kunne holdt et par gode år til. Likevel så betyr ikke det at det ikke er lov til å pusse opp. Vi har full forståelse for at det er spennende å pusse opp, og av og til trenger man rett og slett en liten forandring. Derfor skal vi komme med noen gode tips til hvordan du kan pusse opp litt ekstra miljøvennlig.

Velg miljøvennlige materialer

Ved å velge miljøvennlige materialer når man pusser opp så har man kommet en lang vei. Det finnes mange materialer som er bedre for miljøet enn andre. For eksempel så anbefaler vi at du finner velger en av mange bærekraftige tapeter når du skal bestemme deg for tapet i stua, og at du går for en mer bærekraftig maling når soverommet skal få et ekstra strøk. Dette er små valg som ikke vil ha mye påvirkning på din oppussing, men som kan ha enorme følger for miljøet.

Bruk det du allerede har

Vi i Norge elsker å pusse opp, og vi er det landet i Europa som pusser opp mest. Med andre ord så har vi nordmenn en jobb å gjøre på dette feltet. Dersom du ønsker en forandring i hjemmet så anbefaler vi at du prøver å se potensialet i det du allerede har. Kanskje skapene på kjøkkenet bare trenger nye fronter og at du ikke trenger å bytte ut hele kjøkkenet. Kanskje kan kjøkkenstolene trekkes om, eller kanskje det hjelper å bytte gardinene i stua med de du har på kjøkkenet. Prøv å benytte deg av ting du har hjemme før du kjøper et hav av nye produkter.

Finne brukte produkter og materialer

Hvis du må kjøpe noe nytt så prøv å finne både produkter og materialer som allerede er brukt. Det beste er om du kan unngå maling og andre produkter på tube eller i spann, ettersom dette er de produktene som ofte inneholder miljøskadelige materialer. Samtidig vil vi påpeke at det er bedre om du maler spisebordet i stedet for å kaste det og kjøpe et nytt et. Men, let etter miljøvennlig maling eller et malingsspann som naboen hadde stående som de ikke bruker.

Når du skal pusse opp så kan det jo godt hende at det også skal noen nye møbler og stæsj inn i hjemmet. Prøv å finne brukte gjenstander enten det er på IKEA sin brukt-del, på loppemarked, Tise eller på Finn.no. Det finnes så mange skatter der ute, og hjemmet ditt vil få et mye mer interessant preg dersom du finner møbler og duppeditter som er unike og som allerede har med seg litt historie.