Hvilke materialer er billigst å bygge med?

Ditt hjem er kanskje det mest personlige stedet du eier. Det er der du slapper av, spiller med barna, og tilbringer mye av fritiden din. Gulvet er en viktig del av ethvert hjem, og det er mange forskjellige typer å velge mellom. Hvilket gulvtype er best for de ulike rommene i ditt hjem?

Hva er gulv?

Gulv er et viktig element i innredningen av hjemmet ditt. Gulvet påvirker både estetikken og funksjonaliteten i rommet, så det er viktig å velge et gulv som passer til dine behov. Når du skal velge gulv til et rom, bør du først vurdere hvilke funksjoner gulvet skal ha. Skal gulvet tåle mye slitasje? Trenger det å være enkelt å rengjøre? Eller er det viktigste for deg at gulvet har en fin finish?

Tregulv


Tregulv er et av de mest populære gulvene i Norge, og det er ikke uten grunn. Tregulv er varmt, stilig og solid. Det er enkelt å holde rent, men det krever litt mer vedlikehold enn andre gulvtyper. Gulvet kan bli skadet av vann eller andre væsker, så det må behandles med omhu. For å beskytte gulvet ditt anbefales det å bruke et lag med voks eller olje jevnlig.

Tregulv er en investering, men det vil vare lenge hvis du tar godt vare på det. Hvis du velger et tregulv av god kvalitet kan du forvente at det vil vare i mange år framover.

 

Laminatgulv

Laminatgulv er en av de mest populære gulvtyper fordi det er slitesterkt, holdbart og enkelt å installere. Laminatgulv kan imitere et hvilket som helst gulvbelegg, fra travertin til eik, og er derfor perfekt for ethvert rom. 

Fliser

Når det kommer til gulv, er det viktig å ta hensyn til hvilket rom det er snakk om. For eksempel vil det ikke være like hensiktsmessig å ha laminatgulv i et kjøkken som det er i en stue. I et kjøkken må du forvente at gulvet blir utsatt for mye mer slitasje enn i andre rom, så derfor bør du velge et gulv som tåler mer slitasje. Fliser er et materiale som er veldig slitesterkt og kan lett holdes rent, noe som gjør dem ideelle for bruk i kjøkkener og baderom.

 

Stein

Stein er et flott gulvvalg for ethvert rom i huset. Stein gulv er enkel å rengjøre og holde, og er veldig slitesterkt. Stein kan også gi en kald følelse under beina, så det er viktig å tenke på om dette er et egnet gulvvalg for rommet du planlegger å sette det i.