Huskeliste til julevasken i år

Å være hjemme alene i julen kan være både ensomt og kjedelig. Men det er også en fin mulighet til å ta seg tid til å gjøre alle de tingene du normalt ikke rekker når familien er på besøk. Ta vare på husarbeidet som normalt blir neglisjert når familien er på besøk. Dra nytte av at alle er ute av huset og gjør en ekstra god jobb med støvsuging, vasking og oppvask. Her er en liste med tips til hvordan du kan få mest mulig ut av julevasken i år.

Hvorfor vasker vi egentlig huset før jul?

Huset vaskes fordi man skal ha det rent og pent før jul. Det er en tradisjon å vaske huset før jul. Husvask før jul er derfor ikke bare praktisk, men også psykologisk forberedelse til en hyggelig høytid. På den måten kan man også bruke tiden til overs med å kose seg med sin favoritt kortspill, også online på mobilen eller nettbrettet.

Hva bør vi vaske før jul?

Det er viktig å gjøre en grundig jobb når man vasker huset før jul. Det anbefales å starte med taket og arbeide seg nedover. Vinduer og dører bør rengjøres godt, og det er også lurt å vaske gulvene. Det er imidlertid ikke alle som har tid til å gjøre en grundig husvask, så det er viktig å sette av nok tid til å gjøre jobben skikkelig.

Før jul bør vi vaske:

  1. Vinduer og dører: Det er viktig å få rent alle vinduer og dører, slik at lyset fra julegaten kan komme inn i huset. Det er også viktig siden man normalt har julelys i vinduet, og derfor vises det veldig godt både fra utsiden og innsiden om den er skitten.
  2. Gulv: Vi må ikke glemme å gi gulvet en god vask før jul, ellers blir det mer støv og skitt på gulvet enn det trenger å være.
  3. Bad og kjøkken: Selv om vi ikke bruker badet og kjøkkenet like mye i jula som ellers i året, er det allikevel viktig å holde det rent og ryddig før gjestene kommer.
  4. Soverom: I soverommet bør vi vaske sengetøyet og bytte ut putene med nye og friske. Vi bør også ta opp tepper og matta for å få rent under dem, samt tørke av møblerne.

Tips til hvordan du kan gjøre julevasken enklere

  1. Planlegg julevasken i god tid, så du ikke lar vaskingen gå ut over ferieavviklinga. Gjerne involver dine barn og familie i vaskingen, og hvis de sliter med motivasjonen kan man belønne dem.
  2. Gjør det enkelt for deg selv ved å begynne med de største oppgavene først, slik at du ikke blir stressa når det blir mindre og mindre tid igjen.
  3. Ta en tur på dagligvarebutikken eller handla online, slik at du har alt du trenger til julevasken før du begynner. Helst før desember slik at du slipper at det er så travelt.
  4. Finn fram rengjøringsproduktene dine og sett dem klare, så du ikke må lete etter dem når du skal i gang med vaskingen.
  5. Sett av god tid til å gjøre rent, så du ikke mister motivasjonen underveis. Dersom det er mulig, kan det være lurt å ta en dag eller to fri fra jobben for å få unna alt uten stress.
  6. Husk å ta pauser underveis, slik at du ikke blir sliten og lei. En god ide her kan være å samle familien over et kortspill eller din favoritt julefilm. Og for de som er alene i julen kan man finne online kortspill casino som gir deg samme glede og engasjement som om det var andre der. 

Når bør vi begynne å vaske huset før jul?

Det er mange forskjellige meninger om dette, men det er enklere å gi et generelt svar. Generelt sett bør du begynne å vaske huset ditt 1-2 uker før jul. Dette vil gi deg tid til å bli ferdig med alle de store oppgavene, slik at du kan ta det roligere når jula kommer. Husk at det ikke er nødvendig å gjøre alt på en gang, så ta deg god tid og planlegg hva du skal gjøre og når.

Julevasken kan være en stor utfordring, men med riktig planlegging og forberedelse kan den bli enkel og morsom. Julen handler om å kose seg, og med en strukturert og planlagt julevask trenger det ikke lenger å være noe man skal gå og grue seg over. Samle hele familien og sett i gang, for julen handler nettopp om å tilbringe tid med de personene man elsker.